Twitter забанила акаунт активістів DDoSecrets через публікацію бази даних поліції США

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Twitter заблокувала акаунт активістів DDoSecrets за публікацію великої бази даних 200 поліцейських департаментів США, яка була отримана від групи хакерів Anonymous.

Про це пише The Verge.

Про блокування акаунту активістів повідомила керівник групи Емма Бест.

База була вкрадена хакерами у техаської компанії Netsential, яка надає послуги правоохоронним органам США, і була розміщена на акаунті DDoSecrets 22 червня. Вона містить матеріали про підготовку поліцейських і їхні операції за 10 років. В ній мільйони документів, загальним обсягом 296 гігабайт. Активісти назвали її BlueLeaks і просували через Twitter.

Видання ZDnet зазначає, що витік бази став найбільшим в історії поліції США. Представник Twitter заявив виданню, що акаунт був заблокований за порушення політики соцмережі. Активісти, за його словами, опублікували дані, здобуті незаконним шляхом, які також містили особисті матеріали.

Глава активістів розповіла, що з бази видалили конфіденційну інформацію перед публікацією, у тому числі дані про жертв злочинів. При цьому Бест визнала, що частину файлів активісти могли пропустити.

Деякі користувачі розкритикували рішення Twitter і заявили, що соцмережа вибіркова, оскільки не банить наприклад WikiLeaks, яка також поширює інформацію від хакерів.

  • На одному з форумів у даркнеті виклали базу з даними декількох мільйонів користувачів месенджера Telegram. Архів займає майже гігабайт, у ньому можна знайти номери телефонів за нікнеймами.
  • Група хакерів атакувала європейські оборонні компанії через соцмережу для ділових контактів LinkedIn. Хакери представлялися HR-фахівцями і відправляли працівникам компаній листи з шкідливими кодами, які дозволяли завантажити дані з компʼютерів. За атакою може стояти Північна Корея.