Повінь на заході України: пік рівня води у Дністрі очікується 24—25 червня

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Повінь на заході України: пік рівня води у Дністрі очікується 24—25 червня

Поліція Івано-Франківської області

Пік рівня води у Дністрі очікується 24—25 червня.

Про це повідомляється на сторінці Дністровського басейного управління водними ресурсами.

У другiй половинi доби 24 червня у місті Галич (Івано-Франківська область) рівень води підніметься до 730—770 см, що спричинить затоплення заплави, сільгоспугiдь, затоплення прирiчкових госпоб’єктiв та будинкiв.

У селі Нижнiв (Івано-Франківщина) рівень становитиме 830—870 см. Це також призведе до затоплення угiдь, початкового затоплення господарських об’єктiв та будинкiв у прирiчкових населених пунктах Тлумацького району Iвано-Франкiвської областi.

Вдень 25 червня у місті Залiщики вода підніметься до рівня 880—930 см і призведе до затоплень населених пунктів Борщiвського та Залiщицького районiв Тернопiльської областi.

На брифінгу премʼєр-міністр Денис Шмигаль розповів, що близько 150 бійців Нацгвардії додатково перекинуті на Івано-Франківщину для допомоги у ліквідації наслідків повені в тяжкодоступних гірських місцях. Очільник уряду додав, що загалом на Прикарпатті зараз працюють близько 1,5 тисячі поліцейських, рятувальників та спецпризначенців.

Twitter / МВС України

  • У західних областях України вже декілька днів вирує негода. Через сильні дощі місцеві річки почали виходити з берегів, проривати греблі та підтоплювати населені пункти. Найбільше від негоди потерпають три області: Івано-Франківська, Чернівецька та Закарпатська.
  • В Івано-Франківській та Чернівецькій областях оголошено «червоний» рівень небезпеки. Президент заявив, що тримає на контролі ситуацію. Він доручив відправити гуманітарний вантаж.
  • На Прикарпатті повінь підтопила понад 200 населених пунктів, Дністер розлився до рівня стихії 2008 року.
  • Закарпатська область оцінює збитки від негоди у 125 мільйонів гривень. Івано-Франківська ОДА запросила допомогу в 600 млн гривень на ліквідацію наслідків повені.