Американський ведучий Джиммі Кіммел вибачився за скетчі на знаменитостей-афроамериканців

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Американський ведучий Джиммі Кіммел вибачився за скетчі на знаменитостей-афроамериканців

Walt Disney Television / Flickr

Американський телеведучий Джиммі Кіммел, відомий за своїм вечірнім шоу Jimmy Kimmel Live!, вибачився за свої старі пародії на знаменитостей-афроамериканців, через які його звинуватили в расизмі.

Про це пише Variety.

«Для мене немає нічого важливішого за вашу повагу, і я прошу вибачення у тих, хто був глибоко ображений або гримом, який я носив, або словами, які я сказав», — заявив ведучий.

У соцмережах звернули увагу на скетчі, в яких він використовував «блекфейс». У скетч-шоу The Man Show, яке виходило з 1999 до 2004 року, Кіммел був співавтором і знімався в пародіях, зокрема й на афроамериканців. У шоу він пародіював баскетболіста Карла Мелоуна і зображував Опру Вінфрі. За ці пародії в соцмережах Кіммела почали називати расистом.

Також Кіммела критикували за пародії на репера Снуп Дога й американського коміка Джорджа Воллеса. Телеканал Fox News опублікував аудіозапис, у якому Кіммел, пародіюючи Снуп Дога, кілька разів вимовляє слово nigga. Через ці скетчі Кіммела називають расистом і вимагають відсторонити від церемонії премії «Еммі».

Як додає Variety, минулого тижня Кіммел заявив, що пішов у літню відпустку, що багато з коментаторів розцінили як наслідок скандалу.