В Івано-Франківській області затопило лікарню, в якій є хворі на коронавірус. Пацієнтів евакуюють

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:

У місті Галич Івано-Франківської області затопило районну лікарню, в якій є хворі на коронавірус. Пацієнтів евакуюють.

Про це повідомив премʼєр-міністр Денис Шмигаль.

«Зараз у Галичі затоплена районна лікарня, проводиться евакуація хворих. Є ускладнення — там є хворі на коронавірус. [...] Після обіду будемо приймати відповідні рішення, зокрема урядові», — сказав Шмигаль.

Він пояснив, що роботу рятувальників ускладнює необхідність дотримуватися карантинних заходів.

Також премʼєр наголосив, що ситуація критична — затоплення перевищує масштаб 2008 року.

Стихія на Прикарпатті зруйнувала 110 км автомобільних доріг і 90 мостів. А загалом у трьох областях — Івано-Франківській, Львівській та Чернівецькій — пошкодила 429,7 км автодоріг і 130 мостів. Також порушено транспортне сполучення із 34 населеними пунктами.

  • У західних областях України вже кілька днів вирує негода. Через сильні дощі місцеві річки почали виходити з берегів, проривати дамби та підтоплювати населені пункти. Найбільше від негоди страждають три області: Івано-Франківська, Чернівецька та Закарпатська. Поліцейські та рятувальники активно ліквідують наслідки та допомагають евакуйовуватися місцевим жителям.
  • У районах підтоплення очікують підвищення рівня води у річці Прут до 6,5 метра. В Івано-Франківській та Чернівецькій областях оголошено «червоний» рівень небезпеки.
  • Президент Володимир Зеленський заявив, що тримає на контролі ситуацію на заході України, де вже кілька днів вирує негода. Він доручив направити до постраждалих регіонів гуманітарний вантаж. При цьому це його перша заява щодо негоди у західних областях.