Лідер «Голосу» Кіра Рудик розповіла про обставини зміни керівництва партії і конфлікт всередині нього

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:
Лідер «Голосу» Кіра Рудик розповіла про обставини зміни керівництва партії і конфлікт всередині нього

Бобирєва Анна / «Бабель»

Святослав Вакарчук і Сергій Рахманін запропонували лідеру «Голосу» Кірі Рудик очолити партію в березні, а всі повноваження вона отримала лише нещодавно.

Про це сама керівниця політсили розповіла в інтервʼю «Бабелю».

Відповідаючи на питання про те, кому прийшла ідея змінити керівництво партії, Рудик відповіла, що це було рішення Вакарчука і [голови фракції «Голос» Сергія] Рахманіна, яке прийняли ще в березні.

«Я нагадаю інше його інтервʼю, в якому він говорив, що його мета — привести в політику чесних і хороших людей. Він це зробив. Саме тому я розповідаю про його дзвінок у день [акції проти глави МВС Арсена Авакова], коли я стояла біля бобика з фаєром у руках. Він тоді сказав, що я готова бути лідером партії», — говорить Рудик.

За словами Рудик, операційне керівництво партією Вакарчук передав їй ще в березні, а зараз передав і всі інші повноваження.

Відповідаючи на питання про звільнення глави секретаріату партії Володимира Венгера, Рудик сказала, що це повʼязано зі зміною стратегії в роботі партії, а не робочим конфліктом з Наталією Бест, яка відповідала за фінанси.

«Стара команда звикла працювати спринтами: зробив шматок роботи — відпочиваєш. Ми вирішили, що партія повинна працювати інакше, і разом з цим змінився глава секретаріату. Робота в партії — це великий марафон, і я хороший марафонець», — говорить лідер «Голосу».

Рудик також сказала, що звільнення Венгера і складання мандату Вакарчука не повʼязані.

«Це відбулося одночасно, але причинно-наслідкового звʼязку немає. Було перезавантаження, так», — сказала вона.