Персонал Харківського диспансеру, який почав приймати хворих на коронавірус, звільняється

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:

З понеділка Харківський обласний диспансер радіаційного захисту почав приймати хворих на COVID-19. Після цього частина персоналу подала заяви на звільнення.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Директорка медустанови Ірина Пирогова каже, що у диспансері не вистачає лікарів, а також молодшого та середнього медперсоналу. За її словами, лише 15-16 медиків погодилися працювати з пацієнтами, хворими на коронавірус.

«Нам потрібно ще хоча б п’ять анестезіологів, хоча б п’ять терапевтів і десь по 20-25 середнього та молодшого персоналу для того, щоб налаштувати нормальний режим роботи, щоб люди не падали з ніг і щоб вони не пішли так само від напруги», — сказала Пирогова.

За добу до диспансеру надійшло 12 хворих із COVID-19. Одна людина перебуває в реанімації.

У пресслужбі Харківської облдержадміністрації повідомили, що департамент охорони здоровʼя знає про дефіцит кадрів у диспансері. Питання планують вирішити, залучивши медиків із інших медичних закладів.

  • Головний лікар Олександрівської лікарні в Києві, яка приймає заражених коронавірусом, Людмила Антоненко повідомила про переповнене реанімаційне відділення. Вона також розповіла, що навантаження на медиків дуже зросло.
  • Через зростання кількості нових хворих на коронавірус адаптивний карантин продовжили до 31 липня.