Вибух на Позняках: фахівці перевірять сусідній будинок, навколо ведуть нагляд

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Рятувальники закінчують обстеження секцій у багатоповерховому столичному будинку на Позняках, де під час вибуху загинули пʼять людей, і припиняють пошуки під завалами.

Про це повідомляє прес-служба Київської міської держадміністрації.

«У Києві завершують комісійні обстеження сусідніх секцій біля багатоповерхового будинку на вул. Соломії Крушельницької, 1/5, де 21 червня стався вибух. До обстеження будинків залучені фахівці Державного науково-дослідницького інституту будівельних конструкцій. Наразі завершується обстеження 1—5 секцій. Рішення про заселення людей назад у будинки буде прийнято лише на основі висновків фахівців», — сказав заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Секцію № 6, де і стався вибух, контролюють і зміцнюють, щоб не було обвалу. Навколо будинку забезпечили нагляд силами правоохоронців, щоб не допустити мародерства.

Питання подальшої долі будинку буде вирішувати столична влада. Раніше мер Києва заявив, що будинок, швидше за все, демонтують.

Після обстеження підірваних секцій буде проводитися перевірка будинку на вулиці Григоренка, 41, який знаходиться по сусідству.

  • Вибух стався приблизно о 10:00 ранку 21 червня у будинку по вулиці Соломії Крушельницької, 1/5. Ймовірною причиною називають вибух газу. Розпочато кримінальне провадження за статтею про порушення вимог пожежної безпеки. Влада столиці і Кабмін виділить кошти на житло для постраждалих, поки люди розміщені у інтернатах.