Перша ракетка світу Новак Джокович заразився коронавірусом. Раніше він критикував обовʼязкову вакцинацію

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Перша ракетка світу Новак Джокович заразився коронавірусом. Раніше він критикував обовʼязкову вакцинацію

Beth Wilson / Flickr

У першої ракетки світу, сербського тенісиста Новака Джоковича виявили коронавірус. Про це йдеться у заяві Джоковича, яку оприлюднив спортивний коментатор Хосе Моргадо.

Коронавірус також діагностували у його дружини. У їх дітей захворювання не виявили. У заяві наголошують, що у Джоковича нема симптомів, а наступні 14 днів він проведе на ізоляції.

Спортсмен і його сімʼя пройшли тестування після повернення із Задара, де недавно пройшов організований ним виставковий турнір Adria Tour.

Джокович став четвертим інфікованим учасником турніру Adria Tour. До цього вірус діагностували у болгарина Григора Дімітрова, хорвата Борна Коріка та серба Віктора Троїцького. Після інфікування Дімітрова змагання скасували перед фінальним матчем.

Раніше Джокович виступав проти обов’язкової вакцинації. «Особисто я проти вакцинації, і не хочу, щоб хтось змушував мене робити щеплення заради того, щоб мати можливість пересуватися по світу. Що якщо вакцинацію від коронавірусу оголосять обовʼязковою? Тоді мені доведеться приймати важке рішення. У мене свої погляди на це питання, і я не знаю, чи зміняться вони з часом», — наголошував тоді тенісист.