Масове вбивство на Житомирщині: підозрюваний був тверезим, його визнали осудним

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Масове вбивство на Житомирщині: підозрюваний був тверезим, його визнали осудним

Національна поліція

У крові підозрюваного у вбивстві сімох людей не виявили алкоголю. Про це повідомляє пресслужба поліції Житомирщини.

Також йому провели психолого-психіатричну експертизу — вона показала, що підозрюваний міг усвідомлювати значення своїх дій та керувати ними, й усвідомлює їх донині.

У поліції додали, що психічний стан чоловіка не потребує застосовування будь-яких примусових медичних заходів.

Що сталося?

Уночі 22 травня в селі Новоселиця біля приватних ставків чоловік застрелив із мисливської рушниці сімох осіб. Убитими виявилися учасники Операції обʼєднаних сил. За даними обласної прокуратури, конфлікт між чоловіком і ветеранами АТО виник, коли вони сиділи разом за столом і вживали алкогольні напої.

При цьому місцеве видання «Житомир.інфо» повідомило, що орендар ставка в Новоселиці, який влаштував стрілянину, фігурував у справі про затримання начальника райвідділу поліції області незадовго до стрілянини. Начальник райвідділу вимагав у чоловіка щомісячних хабарів у 10 тисяч гривень за «невтручання в діяльність із розведення риби».

У поліції заявили, що його затримання не повʼязане з масовим убивством. Правоохоронці не розглядають версію, що вбиті ветерани могли приїхати до стрільця на «розбірки» через затримання начальника райвідділу.