Держкомісія з техногенної безпеки дозволила проводити ЗНО

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Держкомісія з техногенної безпеки дозволила проводити ЗНО

Facebook / Український центр оцінювання якості освіти

Державна комісія з техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій дозволила провести Зовнішнє незалежне оцінювання з 25 червня до 17 липня.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства освіти та науки.

Виконуюча обовʼязки міністра Любомира Мандзій заявила, що МОН, Український та регіональні центри оцінювання якості освіти, пункти тестування готові провести ЗНО у безпечних умовах згідно з рекомендаціями головного державного санітарного лікаря.

Під час Зовнішнього незалежного оцінювання:

  • допуск до тестування відбуватиметься згідно з рекомендаціями головного санлікаря (температура тіла не вища за 37,2, відсутність ознак респіраторних захворювань, наявність маски або респіратора);
  • Держпродспоживслужба контролюватиме вимоги до пунктів тестування (відстань між учасниками не менше 1,2 м, масковий режим, наявність антисептиків, дезінфекція приміщень, організована утилізація використаних масок тощо);
  • діятимуть заходи для уникнення скупчень людей (більше часу для входу, проміжки часу для входу різних учасників, правильна організація черг із дистанцією);
  • діятиме супровід медиків і Національної поліції;
  • будуть залучені інструктори не з груп ризику.

У МОН також додали, що усі пункти тестування будуть забезпечені медичними масками для учасників, інструкторів і медиків, безконтактними термометрами, дезінфекційними засобами для рук і обробки поверхонь, а також ізоляційними медичними халатами та захисними щитками для медиків.

  • Верховна Рада ухвалила за основу і в цілому законопроєкт Володимира Зеленського, що передбачає скасування цьогорічного ЗНО для випускників, які не планують вступати до закладів вищої освіти.
  • Крім того, Кабмін скасував проведення пробного ЗНО, у пункти тестування 15 і 17 червня можуть прийти лише відповідальні за ці пункти особи та їхні помічники. Пробне ЗНО можна скласти вдома. Центр оцінювання розповів, як це зробити.