В. о. міністра освіти повідомила про готовність до проведення ЗНО

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:
В. о. міністра освіти повідомила про готовність до проведення ЗНО

Alexis Brown / Unsplash

В. о. міністра освіти Любомира Мандзій повідомила про готовність відомства до проведення Зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) з 25 червня по 17 липня.

Про це вона повідомила на пленарному засіданні Верховної Ради.

«ЗНО буде відбуватися у безпечних умовах, відповідно до рекомендацій головного санітарного лікаря України», — зазначила вона на початку виступу.

Вона додала, що для проведення ЗНО залучено 242 650 працівників і 11 630 медиків.

«У 17 областей вже доставили засоби індивідуального захисту в усі пункти тестування. У 7 інших областей та місто Київ завершують довезення необхідних засобів сьогодні та в понеділок. В [электронних] особистих кабінетах учасників є відеоінструкції щодо правил проходження Зовнішнього незалежного оцінювання», — сказала Манзій.

Вона додала, що всім учасникам необхідно дотримуватися соціальної дистанції; на вході будуть вимірювати температуру й оцінювати на предмет наявності гострого респіраторного захворювання. Крім того, вступники отримають маски та зможуть продезінфікувати руки.

  • Верховна Рада ухвалила за основу та в цілому законопроєкт Володимира Зеленського, що передбачає скасування цьогорічного ЗНО для випускників, які не планують вступати до закладів вищої освіти.
  • Крім того, Кабмін скасував проведення пробного ЗНО, у пункти тестування 15 і 17 червня можуть прийти лише відповідальні за ці пункти особи та їхні помічники. ЗНО можна пройти вдома. Центр оцінювання розповів, як це зробити.
  • Учасникам пробного Зовнішнього незалежного оцінювання, які сплатили за участь у ньому, повернуть гроші через ПриватБанк.