Апеляційний суд розгляне скаргу на арешт Стерненка у пʼятницю

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Апеляційний суд розгляне скаргу на арешт Стерненка у пʼятницю

Сергій Моргунов / «Бабель»

Київський апеляційний суд розгляне скаргу на запобіжний захід активісту Сергію Стерненку 26 червня.

Про це повідомляє пресслужба суду.

Засідання розпочнеться о 11:00. Там уточнили, що автоматизована система визначила суддів, які розглянуть апеляцію: суддя-доповідач Валерій Лашевич, а також судді Микола Ященко та Іван Рибак.

«Київський апеляційний суд завжди сприяє журналістам у виконанні ними своїх професійних обов’язків, тому, для вашої зручності, супровід до зали судового засідання буде здійснюватися представниками пресслужби... суду», — уточнили у суді.

Справа Стерненка

25 травня 2018 року в Одесі на Стерненка напали, внаслідок чого один з нападників отримав смертельне ножове поранення. Справу спочатку розслідувала поліція Одеси, але потім її передали до СБУ через можливу причетність поліції до нападу. Стерненко повʼязує напад зі своєю діяльністю активіста та протестами проти забудов в Одесі. В організації нападу він звинувачує мера Геннадія Труханова.

  • 14 травня Стерненко повідомив, що його викликали на допит до СБУ. Наступного дня нападникам на Стерненка оголосили підозру за статтею про хуліганство.
  • 15 червня Стерненка відправили під цілодобовий домашній арешт за місцем реєстрації — на території військової частини в Одесі. За словами активіста, суд знав, що він проживає в Києві, тож цю постанову неможливо виконати. Відтак суд повністю задовольнив клопотання прокуратури і відмовив захисту Стерненка, який просив видати його на поруки. Захист зазначив, що оскаржуватиме рішення.
  • 16 червня суддя Шевченківського суду Києва Олена Мелешак дозволила Стерненку відбувати домашній арешт за місцем проживання — у Києві, а не за місцем прописки — у військовій частині в Одесі.