«Підрізав крила»: Лукашенко прокоментував арешт свого головного опонента на виборах

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
«Підрізав крила»: Лукашенко прокоментував арешт свого головного опонента на виборах

Пресслужба президента російської федерації

Президент Білорусі Олександр Лукашенко прокоментував арешт свого головного опонента на майбутніх президентських виборах Віктора Бабарика.

Про це пише БелТА.

«Якби ми цим злодюгам за роки своєї незалежності крила не підрізали, ми б сьогодні побудували олігархічну державу і стояли б на колінах. Тому дивіться на це спокійно і не думайте, що це хтось використовує в політичних цілях. Немає такої необхідності в Білорусі — використовувати щось у політичних цілях», — заявив Лукашенко.

Він також закликав білорусів не піддаватися на «хитрощі трьох-чотирьох шарлатанів». За словами Лукашенка, його опоненти лише шукають приводи, аби повести за собою людей і об’єднати їх проти президента.

  • Віктор Бабарико — один з головних опонентів Лукашенка на майбутніх президентських виборах у Білорусі. В опитуваннях на різних новинних сайтах Білорусі Бабарико набирав понад 50% голосів. Через це сайтам заборонили публікувати подібні передвиборчі опитування. Він уже зібрав учетверо більше підписів, ніж необхідно, щоб балотуватися. Штаб Бабарика подав документи до ЦВК для реєстрації його кандидатом.
  • 18 червня в Білорусі затримали головного опонента Лукашенка Віктора Бабарика і його сина. Вони перебувають у СІЗО. Проти Бабарика порушили справу про участь у злочинній організації.
  • Того ж дня в Мінську відбувся пікет солідарності на підтримку активістів і політиків, затриманих під час президентської виборчої кампанії. Біля пікетів зі збором підписів за альтернативних кандидатів у президенти країни вишикувався багатокілометровий живий ланцюг. Пізніше міліція почала затримувати учасників акцій.