Штаб головного опонента Лукашенка подав документи для реєстрації на виборах президента. Сам він перебуває в СІЗО

Автор:
Костя Войтенко
Дата:

Штаб екскерівника Белгазпромбанку Віктора Бабарика, головного опонента президента Олександра Лукашенка на виборах глави держави, подав документи в ЦВК для реєстрації його кандидатом. Про це повідомляють місцеві ЗМІ.

Сам Бабарико зараз перебуває в СІЗО КДБ Білорусі. Його звинувачують в «участі в злочинній організації», а також відмиванні коштів.

У штабі Бабарика вважають, що документи подані в повній відповідності до закону, і його повинні зареєструвати кандидатом на виборах президента Білорусі, запланованих на 9 серпня.

  • 18 червня в Білорусі затримали головного опонента Лукашенка Віктора Бабарика і його сина. Проти Бабарика порушили справу про участь у злочинній організації. Вони перебувають у СІЗО.
  • Того ж дня в Мінську відбувся пікет солідарності на підтримку активістів і політиків, затриманих під час президентської виборчої кампанії. Біля пікетів зі збором підписів за альтернативних кандидатів у президенти країни вишикувався багатокілометровий живий ланцюг. Пізніше міліція почала затримувати учасників акцій.
  • Звільнення Бабарика вже зажадали в ЄС.
  • Віктор Бабарико — один із головних опонентів Лукашенка на майбутніх президентських виборах у Білорусі. В опитуваннях на різних новинних сайтах Білорусі Бабарико набирав більше 50% голосів. Через це сайтам заборонили публікувати подібні передвиборчі опитування. Він уже зібрав вчетверо більше підписів, ніж необхідно для балотування.