У Білорусі заарештували головного опонента Лукашенка — Віктора Бабарика, а також його сина

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
У Білорусі заарештували головного опонента Лукашенка — Віктора Бабарика, а також його сина

Natalia Fedosenko / Contributor

У Білорусі заарештували екскерівника Белгазпромбанку, головного опонента президента Олександра Лукашенка на виборах — Віктора Бабарика, а також його сина. Їм обом висунули звинувачення й обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Про це повідомили у пресслужбі політика.

«Віктору й Едуарду висунуто звинувачення й обрано запобіжний захід у вигляді взяття під варту», — йдеться в повідомленні.

Також у штабі політика наголосили, що постанови про обрання запобіжних заходів будуть оскаржені.

Бабарика звинувачують в «участі у злочинній організації» і відмиванні коштів.

При цьому адвокат Бабарика Дмитро Лаєвський не розкрив статті, на підставі яких звинувачують політика, повідомляють російські ЗМІ. Він зазначив, що Бабарико має намір «принципово відстоювати свою правоту, переконання і чесне імʼя». Тоді ж штаб Бабарика повідомив, що він перебуває у «бадьорому настрої».

  • До виборів президента Білорусі залишилося понад 1,5 місяця.
  • Віктор Бабарико — один з головних опонентів Лукашенка на майбутніх президентських виборах у Білорусі. В опитуваннях на різних новинних сайтах Білорусі Бабарико набирав понад 50% голосів. Через це сайтам заборонили публікувати подібні передвиборчі опитування. Він уже зібрав вчетверо більше підписів, ніж необхідно, щоб балотуватися. Штаб Бабарика подав документи до ЦВК для реєстрації його кандидатом.
  • 18 червня в Білорусі затримали головного опонента Лукашенка Віктора Бабарика і його сина. Вони перебувають у СІЗО. Проти Бабарика порушили справу про участь у злочинній організації.
  • Того ж дня в Мінську відбувся пікет солідарності на підтримку активістів і політиків, затриманих під час президентської виборчої кампанії. Біля пікетів зі збором підписів за альтернативних кандидатів у президенти країни вишикувався багатокілометровий живий ланцюг. Пізніше міліція почала затримувати учасників акцій.
  • Звільнення Бабарика вже зажадали в ЄС.