Заступник глави МЗС Божок написав заяву про відсторонення. Він фігурує у справі Порошенка

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Заступник глави МЗС Божок написав заяву про відсторонення. Він фігурує у справі Порошенка

Лазаренко Микола / УНІАН

Заступник міністра закордонних справ Єгор Божок написав заяву про відсторонення, оскільки він є фігурантом у справі проти п’ятого президента Петра Порошенка, у якій нардеп отримав підозру.

Про це Божок написав у своєму Twitter.

«Порядні прокурори підсвітили: генпрокурор Венедіктова заявляє, що мій «дипломатичний статус заважає їй по мені працювати, а також вирішити в суді потрібні постанови в справі проти Порошенка», — повідомив він.

А тому, як зазначив Божок, щоб вивести МЗС з-під уваги генпрокурора він написав заяву про відсторонення. У заяві заступник міністра пояснив, що робить це для забезпечення прозорого розслідування.

За що судять Порошенка?

Порошенка підозрюють у тому, що, будучи президентом, у 2018 році він «видав явно злочинний наказ», яким схилив голову Служби зовнішньої розвідки Єгора Божка до перевищення ним влади та службових повноважень. Божок нібито за наказом Порошенка призначив на посаду заступника голови СЗР Сергія Семочка.

10 червня 2020 року ДБР заявило, що Порошенку повідомили про підозру у цій справі. Але адвокати заперечували вручення підозри — через «процесуальні порушення».