Віктор Медведчук показав фрагмент Біблії Гутенберга, який задекларував раніше

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:

Народний депутат від «Опозиційної платформи — За життя» Віктор Медведчук показав фрагмент Біблії Гутенберга 1455 року. До цього він задекларував фрагмент книги і запевнив науковців, що готовий його показати.

Про це пише Reuters.

Політик розповів, що за порадами консультантів придбав фрагмент книги у 2011—2012 роках, але відмовився назвати ціну цієї покупки. Водночас Reuters пише, що у 2016 році на аукціоні в Нью-Йорку один листок з Біблії Гутенберга продали за $47 500.

«Я купив його одразу і, чесно, навіть не торгувався», — заявив політик.

Він також повторив, що готовий надати дослідникам більше інформації, щоб вони могли визначити, до якої саме книги належить цей фрагмент.

Медведчук сказав, що він не знає, як цей фрагмент потрапив до України, але знає, що він узятий з Біблії, придбаної в минулому столітті американським продавцем книг Габріелем Веллсом, який продавав свою копію по частинах.

  • Науковці помітили, що в декларації депутата від «Опозиційної платформи — За життя» Віктора Медведчука є фрагмент Біблії Гутенберга 1455 року. Науковці сподівалися, що депутат оприлюднить інформацію про свій фрагмент Біблії Гутенберга, а також надасть фото міжнародним дослідникам, щоб вони змогли ідентифікувати, до якої саме книги належить цей фрагмент.
  • Пізніше Медведчук запевнив, що готовий показати науковцям фрагмент Біблії, але відмовився назвати його вартість.