У «Слузі народу» розповіли про деталі законопроєкту Зеленського, який передбачає скасування ЗНО для деяких випускників

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Заступник голови фракції «Слуга народу» Євгенія Кравчук розповіла деталі законопроєкту Володимира Зеленського, яким передбачається скасування цьогорічного ЗНО для випускників, які не планують вступати до закладів вищої освіти.

Про це вона написала у своєму Facebook.

Кравчук розповіла, що випускники, які не планують вступати до закладів вищої освіти цього року, матимуть право обирати, як отримати документи про середню освіту:

  • шляхом річного оцінювання;
  • шляхом проходження ДПА;
  • шляхом проходження ЗНО.

«Президент пропонує рішення, яке, на мою думку, на сьогодні є оптимальним. Ті, хто вступатиме до ЗВО і готувалися, матиме змогу пройти ЗНО. Ті, хто хоче відкласти вступ, може пройти тестування пізніше, ті, хто зовсім не хоче вступати — просто отримають атестат», — зазначила депутатка.

  • Кабмін скасував проведення пробного ЗНО, у пункти 15 і 17 червня можуть прийти лише відповідальні за ці пункти та їх помічники. ЗНО можна пройти вдома. Центр оцінювання розповів, як це зробити.
  • Міносвіти виступило проти скасування зовнішнього незалежного оцінювання та висловило готовність провести його в безпечних умовах, відповідно до рекомендацій головного санітарного лікаря.