Комітет Ради відхилив мовний законопроєкт Бужанського. Його все одно винесуть на розгляд

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:

Комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики проголосував за відхилення мовного законопроєкту № 2362 депутата від «Слуги народу» Максима Бужанського. При цьому законопроєкт все одно винесуть на розгляд Верховної Ради.

Про це повідомив депутат від «Європейської солідарності» Володимир В’ятрович.

За відхилення законопроєкту № 2362 проголосували 9 депутатів від «Євросолідарності» та «Слуги народу», проти — 5 від «Слуги народу» і «Опозиційної платформи — За житя».

Голова комітету, депутат Микита Потураєв утримався від голосування і зазначив, що законопроєкт все одно винесуть на пленарне засідання, попри його відхилення.

У цей час під будівлею Комітетів проходила театралізована акція «Проти відновлення русифікації освіти; проти змін у Переліку осіб, що загрожують національній безпеці; проти втручання до закону про мову», повідомляє «Детектор Медіа».

Активісти нагадали про невиконані обіцянки уряду і закликали його «займатись справами» замість просування закону Бужанського, який розколює суспільство.

Законопроєкт має на меті дозволити представникам національних меншин здобувати загальну середню освіту рідною мовою до 2023 року. Громадські та культурні діячі критикують таку ініціативу, оскільки вона означатиме повернення до шкільного навчання російською мовою.