У київському метро пасажирів перевірятимуть на дотримання маскового режиму. Штрафуватимуть лише злісних порушників

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
У київському метро пасажирів перевірятимуть на дотримання маскового режиму. Штрафуватимуть лише злісних порушників

Сергій Моргунов / «Бабель»

Працівники столичного метро разом з поліцією перевірятимуть пасажирів на дотримання маскового режиму та нагадуватимуть про необхідність захисту від коронавірусу. Такі перевірки викликані зростанням кількості хворих, внаслідок чого уряд продовжив адаптивний карантин до 31 липня.

Про це «Бабелю» повідомили в керівництві Київського метрополітену.

«Ініціатива спрямована на нагадування про необхідність дотримання маскового режиму. У вагонах чи на ескалаторах маски опускають на підборіддя. Важливо не лише мати маску, але й носити її на обличчі у вагоні, в належному порядку — на носі, а не на підборідді», — розповіла радниця начальника метрополітену Наталія Макогон.

Сьогодні відбулась перша перевірка, під час якої працівники метро і поліцейські виявили кілької осіб в приспущених масках. Керівництво метро планує продовжувати таку практику.

За словами Макогон, ці інспекції носять інформаційний та профілактичний характер. Тобто «маскові патрулі» нагадуватимуть людям про необхідність дотримання постанови Кабміну про заходи карантину, а не складатимуть протокол одразу на всіх пасажирів, які спустили маску на підборіддя.

«Протокол складатимуть лише в екстремальних ситуаціях, коли пасажири проявляють агресію і відмовляються надівати маску», — підкреслила Макогон.

За даними метрополітену, від часу відновлення роботи склали 37 адмінпротоколів за статтею про порушення карантину. За одним із них суд вже ухвалив рішення оштрафувати порушника на 17 тисяч гривень.