Зникнення МакКанн: німецька газета назвала імʼя підозрюваного, він проходить у справі вбивства 13-річного хлопчика

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Німецька газета Frankfurter Neue Presse назвала імʼя підозрюваного у зникненні трирічної британської дівчинки Мадлен МакКанн в Португалії у 2007 році. За даними газети, за зникненням може стояти 43-річний Крістіан Брюкнер, який проходить у справі про зґвалтування і вбивство 13-річного хлопчика у Франкфурті (Німеччина).

Німецька прокуратура перевіряє звʼязок між зникненням МакКанн і вбивством Трістана Брубаха у березні 1998 року. Поліція вважає Брюкнера головним підозрюваним у справі МакКанн.

Опис Брюкнера підпадає під опис трьох дітей, які могли бути свідками вбивства Брубаха. Вони розповіли, як людина схожа на Брюкнера ховала мішок в тунелі, де знайшли понівечене і розчленоване тіло хлопчика.

При цьому Брюкнер проходив по низці справ про зґвалтування, серію викрадень і вбивств дітей в Португалії та Німеччині. Зараз він перебуває у вʼязниці в Німеччині за торгівлю наркотиками і апелює проти засудження за зґвалтування в 2005 році жінки поруч з курортом Прайя-да-Луз (південна Португалія), де МакКанн зникла безвісти.

У 1992 році Брюкнер був заарештований за підозрою в крадіжці зі зламом у своєму рідному місті Вюрцбург (Баварія). Через два роки йому дали дворічний строк за «жорстоке поводження з дитиною» і вчинення «статевого акту перед дитиною». У 1995 році він переїхав до Португалії і працював на курортах. У вересні 2005 року він гвалтує американську 72-річну туристку, застосовуючи до неї тортури. Він двічі повертається до Німеччини, де отримує строк у 15 місяців за зберігання дитячої порнографії.

У травні 2017 року в одному з німецьких барів він нібито зізнався подрузі, що «знає все» про зникнення МакКанн. Потім він нібито показав своєму другові відео про те, як зґвалтував жінку.

Справа Мадлен МакКанн

Трирічна Мадлен МакКанн зникла під час відпочинку разом зі своєю родиною на португальському курорті Прайя-да-Луш 3 травня 2007 року. Батьки дівчинки, Кейт і Джері МакКанн розповіли, що залишили дитину, яка спала, в будинку, а самі пішли вечеряти в сусідній ресторан. Після повернення Мадлен у спальні вже не було.

З того часу її ніхто не бачив, незважаючи на масштабні поліцейські розслідування. У зникненні підозрювали навіть батьків дівчинки — вони стали підозрюваними у вересні 2007 року, але у 2008 році були виправдані, і тоді генеральний прокурор Португалії закрив справу.