Бельгійська прокуратура поновила розслідування вбивства 20-річної давнини через нового підозрюваного у зникненні Мадлен МакКанн

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:

Бельгія відновила розслідування вбивства німецької дівчини Кароли Тітце у 1996 році. Новий підозрюваний у справі про зникнення Мадлен МакКанн може бути повʼязаний з цим злочином.

Про повідомляє AFP.

16-річна Карола Тітце відпочивала зі своїми батьками в муніципалітеті Де Хаан влітку 1996 року. Уранці, 5 липня, вона вийшла на прогулянку на пляж, але так і не повернулася. Її понівечене тіло знайшли в піщаних дюнах через кілька днів, 11 липня.

До цього міг бути причетний 43-річний німець Крістіан Б. [повне імʼя не називають]. Карола спілкувалася з ним за кілька днів до загибелі, і пару нібито бачили разом на дискотеці. Прокуратура в місті Брюгге підтвердила, що розслідує його причетність до злочину.

Раніше поліція повідомила про нового підозрюваного у справі про зникнення трирічної британської дівчинки Мадлен МакКанн у Португалії. Це теж 43-річний німець, який зараз перебуває у вʼязниці за іншою справою. У нього є «численні» попередні судимості за «сексуальне насильство над дітьми».

«Необхідно встановити звʼязок між цими справами. Опис [підозрюваного] підходить», — сказав Пол Геварт, слідчий (нині у відставці) у справі Тітце.

Справа Мадлен МакКанн

Трирічна Мадлен МакКанн зникла під час відпочинку разом зі своєю родиною на португальському курорті Прайя-да-Луш 3 травня 2007 року. Батьки дівчинки, Кейт і Джері МакКанн розповіли, що залишили дитину, яка спала, в будинку, а самі пішли вечеряти в сусідній ресторан. Після повернення Мадлен у спальні вже не було.

З того часу її ніхто не бачив, незважаючи на масштабні поліцейські розслідування. У зникненні підозрювали навіть батьків дівчинки — вони стали підозрюваними у вересні 2007 року, але у 2008 році були виправдані, і тоді генеральний прокурор Португалії закрив справу.