У Парижі медики протестували проти поганого фінансування лікарень на тлі коронавірусу. Закінчилося зіткненнями з поліцією

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:

Сьогодні в Парижі медпрацівники вийшли на вулиці, щоб нагадати уряду про необхідність підтримки лікарень і медперсоналу у зв’язку зі спалахом коронавірусу. Поліція заявила про насильницькі дії демонстрантів і почала розганяти їх сльозогінним газом.

Як повідомляє France 24, медпрацівники бурені недотриманням президентом Еммануелем Макроном своїх обіцянок щодо покращення умов праці в лікарнях. Він називав лікарів «героями в білих халатах», проте профспілки медиків вимагають більшого.

«Заспокійливих промов уряду, шоколадних медалей та обіцянок випадкових і гіпотетичних бонусів недостатньо. Потрібні реальні людські та бюджетні ресурси для охорони здоровʼя», — йдеться в заяві профспілки CGT.

Організатори протесту планували зібрати біля стін Міністерства охорони здоров’я в Парижі профспілки медпрацівників, невдоволених слабкою підтримкою медичної сфери.

Проте, як повідомляє Reuters, у місті почались зіткнення з поліцією. За версією паризької влади, радикальні групи провокували мирний протест медиків на насильницькі дії, зокрема перевертали машини й атакували поліцію.

У зв’язку з цим протест спробували розігнати сльозогінним газом. Протестувальники у відповідь почали кидати в поліцію димові шашки.

Очевидці зазначають, що до зіткнень з поліцією долучаються «жовті жилети» та інші групи радикальних протестувальників.