Instagram обіцяє почути «чорні голоси». Тепер їхній контент буде в пріоритеті

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Videvo

Instagram змінює політику щодо темношкірих — тепер вони отримають пріоритет в алгоритмізації і верифікації акаунтів, а також представники інших меншин та вразливих спільнот. Про це повідомив генеральний директор Instagram Адам Моссері.

«За останні кілька тижнів ми стали свідками неймовірного руху, що поширюється по всьому світу. Коли ці важливі теми торкнулися нашої платформи, ми побачили, що спільноти в Instagram мобілізується, вимагаючи справедливості і солідарності з тим, щоб підтримувати темношкірих, чути їхні голоси і вдосконалювати обізнаність про рівність афроамериканців у всьому світі», — зазначив Моссері.

За його словами, останнім часом на адресу платформи доноситься стурбованість щодо того, що соцмережа може пригнічувати самовираження меншин, а тому компанія й вирішила покращити політику.

Він пояснив, що йдеться не тільки про підтримку темношкірих людей, але й про представників ЛГБТ+ спільноти та представників бодіпозитивного руху. Команда платформи тепер ретельно перевіряє вплив соцмережі на людей. Зокрема, це стосується проявів агресії, верифікації профілів користувачів вразливих груп, контенту і упередженості алгоритму.

«Наша мета — зробити Instagram таким місцем, де кожен відчуває себе в безпеці, відчуває підтримку і може вільно висловлювати свої думки. Я сподіваюся, що виконана нами робота наблизить нас до здійснення цієї мети », — заявив гендиректор.

Робота щодо зміни політики соцмережі вже почалась і займе деякий час, а оновлення будуть наступні вже протягом наступних декількох місяців.