Учені нарахували в Чумацькому шляху понад 30 позаземних цивілізацій, здатних спілкуватися одна з одною

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Учені нарахували в Чумацькому шляху понад 30 позаземних цивілізацій, здатних спілкуватися одна з одною

Ramon Casha / Flickr

Учені дійшли до висновку, що в Чумацькому шляху існують 36 позаземних цивілізацій, здатних до контакту одна з одною.

Про це пише The Guardian.

Крістофер Конселіс, професор астрофізики в Нотінгемському університеті та співавтор дослідження, пояснив, що для підрахунку кількості таких цивілізацій вчені використовують так зване рівняння Дрейка. У нього входять декілька змінних — від середнього числа зірок, які щороку утворюються в галактиці, до часового проміжку, протягом якого цивілізація надсилає сигнали. Через це оцінка кількості цивілізацій варіювалася від нуля до декількох мільярдів.

Тепер учені змінили кілька факторів і уточнили рівняння новими даними і припущеннями. «По суті, ми зробили припущення, що розумне життя буде формуватися на інших [схожих на Землю] планетах так само, як це відбувається на Землі, тому через кілька мільярдів років життя автоматично повинно було сформуватися як природна частина еволюції», — сказала Конселіс.

З огляду на це вчені підрахували, що сьогодні в Чумацькому Шляху існує близько 36 цивілізацій, здатних спілкуватися одна з одною. Команда вчених додає, що людство повинно вижити, принаймні, ще протягом 6 тисяч років для встановлення двостороннього спілкування з цими цивілізаціями, оскільки від Землі до найближчої з них, на думку фахівців, 17 тисяч світлових років.