Нацбанк Білорусі призначив тимчасову адміністрацію в Белгазпромбанку

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:

З 15 червня Національний банк Білорусі вводить тимчасову адміністрацію в Белгазпромбанку. Банк очолював можливий опонент президента Олександра Лукашенка на майбутніх виборах — Віктор Бабарико.

Про це повідомляє видання Tut.by.

Нацбанк ухвалив рішення про введення тимчасової адміністрації на підставі кримінальних справ, які раніше порушили стосовно посадових осіб банку за статтями про відмивання коштів, одержаних злочинним шляхом, і ухилення від сплати податків і зборів. Водночас сам Бабарико у цій справі не має жодного статусу.

Керівником тимчасової адміністрації з управління Белгазпромбанком призначена Надія Єрмакова. Повноваження правління ВАТ «Белгазпромбанк» на час дії тимчасової адміністрації з управління банком припинені.

Раніше повідомлялося, що в білоруському Белгазпромбанку Департамент фінансових розслідувань проводить масштабні обшуки у справі про «відмивання коштів».

  • Віктор Бабарико — один з головних опонентів Лукашенка на майбутніх президентських виборах у Білорусі. Він вже зібрав необхідні 100 тисяч підписів для висунення своєї кандидатури.
  • В опитуваннях на різних новинних сайтах Білорусі Бабарико набирав понад 50% голосів. Через це сайтам заборонили публікувати подібні передвиборчі опитування.