Адвокат стверджує, що в одного з фігурантів справи про хабар у $6 млн виявили коронавірус. Але офіційного підтвердження нема

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Адвокат стверджує, що в одного з фігурантів справи про хабар у $6 млн виявили коронавірус. Але офіційного підтвердження нема

Pixabay

Адвокат першого заступника глави київської податкової Миколи Ільяшенка заявив, що у третього підозрюваного в справі про передачу $6 млн хабаря главам САП і НАБУ виявили коронавірус.

Про це адвокат заявив на засіданні суду щодо обрання Ільяшенку запобіжного заходу, повідомляє «Судовий репортер».

Адвокат припускає, що Ільяшенко після спілкування з третім фігурантом теж міг захворіти. Тому адвокат просив суд про цілодобовий домашній арешт для Ільяшенка.

«Мені достовірно відомо, що третій фігурант, відносно якого буде в подальшому розглядатися питання щодо запобіжного заходу, […] не був поміщений в ізолятор тимчасового тримання, тому що в нього виявлено COVID-19. За матеріалами кримінального провадження, було спілкування між Ільяшенком і третім фігурантом. Можливо, зараз ми всі перебуваємо у стані, що можемо захворіти на цю хворобу. […] Домашня обсервація шляхом цілодобового домашнього арешту дозволить пройти відповідне лікування, обстеження», — сказав адвокат.

При цьому прокурор клопотав про взяття підозрюваного під варту.

  • На брифінгу директор НАБУ Артем Ситник і голова САП Назар Холодницький заявили, що хабар давали за закриття справи проти колишнього міністра екології Миколи Злочевського. Вони також наголосили, що кандидат у президенти США — колишній віцепрезидент США Джо Байден — та його син Хантер Байден не фігурують у цій справі. Син Байдена з 2014 року до травня 2019 року був одним із членів Наглядової ради компанії Burisma.
  • За даними слідства, посередником у справі про передачу хабаря у $6 мільйонів главам САП і НАБУ виступав саме Ільяшенко. Він намагався передати хабар за закриття однієї зі справ щодо Злочевського. Голова Державної податкової служби Олексій Любченко на час проведення дисциплінарного провадження відсторонив від виконання обов’язків Ільяшенка.
  • Компанія Burisma, президентом якої є Злочевський, заперечує його причетність до хабаря.
  • 14 червня суд взяв під варту колишнього працівника компанії Burisma Андрія Кічу з можливістю звільнення під заставу у 40,35 млн грн.