Ляшко: Через тиждень вирішать, чи проводити ЗНО в заплановані терміни

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Ляшко: Через тиждень вирішать, чи проводити ЗНО в заплановані терміни

Синиця Олександр / УНІАН

Можливість проведення в Україні основної сесії зовнішнього незалежного оцінювання в заплановані терміни розглянуть наступного тижня — 20-22 червня.

Про це повідомив головний санітарний лікар Віктор Ляшко за результатами засідання Комісії техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Він наголосив, що через зростання випадків коронавірусу 20-22 червня комісія ТЕБ та НС ще раз перегляне основні показники щодо поширення захворювання в країні.

«Сьогодні комісія розглянула два показники, оцінка яких 20-22 червня буде свідчити про те, чи буде можливість проведення ЗНО в запропоновані терміни, чи треба буде повернутися до цього питання в подальшому і переглянути, в разі якщо епідситуація на території країни не буде дозволяти провести його у визначені терміни», — розповів Ляшко.

При цьому він наголосив, що нинішня епідеміологічна ситуація дозволяє провести ЗНО, яке має початися 25 червня і тривати до 17 липня.

  • Уряд вирішив скасувати проведення пробного ЗНО цього року через коронавірус. Натомість в Українському центрі оцінювання якості освіти пропонують учасникам скласти тестування вдома онлайн і пояснили, як це зробити.
  • Освітній омбудсмен Сергій Горбачов заявив, що в Україні найближчим часом можуть скасувати і проведення ЗНО.