Страйк шахтарів на окупованій Луганщині: ватажок бойовиків «ЛНР» пообіцяв виплатити всі борги

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Ватажок бойовиків «ЛНР» Леонід Пасічник написав листа шахтарям, котрі страйкують на шахті «Комсомольська» біля окупованого Антрациту, у якому пообіцяв виплатити усі борги.

Про це пишуть місцеві жителі у соцмережах та представники так званої «Робочої партії Росії» на окупованому Донбасі.

У своєму листі Пасічник зазначає, що дав наказ погасити усі борги перед шахтарями за квітень 2020 року, а питання усіх інших виплат буде вирішено до кінця липня 2020 року. Окремо він також пише, що заборонив своїм бойовикам кримінальне переслідування страйкарів або членів їхніх сімей.

Також у соцмережах поширюється інформація про те, що шахтарі на шахті «Комсомольська» припинила страйк та пізно ввечері 12 червня піднялися на поверхню.

  • Удень 12 червня понад сотню людей вийшли на протест під «адміністрацію» окупованого Антрациту в «ЛНР» із вимогою виплатити зарплати місцевим шахтарям.
  • В окупованому проросійськими бойовиками Антрациті тривав бунт шахтарів на шахті «Комсомольська» через затримку виплати зарплат. Водночас так звана «влада» закрила три міста — Антрацит, Свердловськ та Ровеньки — на карантин, оточивши їх блокпостами.