«Щотижня — нові помʼякшення». Головний санлікар пояснив причини зростання захворюваності на коронавірус

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
«Щотижня — нові помʼякшення». Головний санлікар пояснив причини зростання захворюваності на коронавірус

Міністерство охорони здоров'я України

Головний санітарний лікар Віктор Ляшко пояснив зростання захворюваності на коронавірус помʼякшенням карантину.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

«Ми бачимо зростання через те, що ми щотижня відкриваємо якісь нові помʼякшення. Нові помʼякшення дають результати — відкриті дитячі сади, готелі, транспорт, нещодавно відкрили обʼєкти розміщення, санаторії. Це все призводить до того, що буде більше соціальних контактів, які при недотриманні норм можуть призвести до збільшення кількості нових випадків», — цитує заяву агентство.

Ляшко додав, що різкий сплеск нових випадків COVID-19 у Львівській області пояснюється тим, що місцеві лабораторії не справлялися з потоком зразків для досліджень, через що утворилася двотижнева черга.

«Тому ми забрали зразки до референс-лабораторії Києва, а львівську лабораторію попросили починати тестування свіжих зразків. І це буде показувати реальну картину, яка є у Львові зараз», — сказав він.

  • В Україні за минулу добу (11 червня) діагностували 683 нових випадки захворювання коронавірусом. Одужали 426 пацієнтів, 16 осіб померли від ускладнень. Всього за час пандемії COVID-19 діагностували у 29 753 українців, понад 13,5 тис. осіб одужали, 870 померли.
  • Раніше Ляшко пояснив добовий антирекорд хворих на COVID-19 «чергою» з тест-зразків.