«Усували чергу зразків». Головний санлікар пояснив рекордну кількість нових хворих на COVID-19 за добу

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
«Усували чергу зразків». Головний санлікар пояснив рекордну кількість нових хворих на COVID-19 за добу

Синиця Олександр / УНІАН

Головний санітарний лікар Віктор Ляшко пояснив добовий антирекорд захворюваності на коронавірус «чергою» з тест-зразків.

Про це Ляшко розповів в інтервʼю «Радіо НВ».

«Ми усували чергу зі зразків, які були зібрані впродовж останніх днів, — передавали в інші лабораторії, для того щоб протестувати і не було черги, і робились потім дослідження «сьогодні на сьогодні» або «сьогодні на завтра», — розповів він.

За словами Ляшка, найбільша черга зразків після Києва була у Львівській області. Зараз там очікують на перевірку 2 тисячі зразків на наявність COVID-19, які повинні бути до завтра доставлені до Національної референс-лабораторії.

Крім того, головний санлікар додав, що зараз в Україні проводяться від 10 до 12 тисяч ПЛР-тестів на коронавірус на добу, а також 5—7 тисяч тестів за методом імуноферментного аналізу.

  • В Україні за 10 червня зафіксували 689 нових випадків зараження коронавірусом, що є рекордним числом. За даними Центру громадського здоровʼя, за минулу добу помер 21 пацієнт.
  • Пізніше міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що в МОЗ готові «вжити заходів» через серйозне зростання захворюваності на коронавірус.