У МОЗ пригрозили «вжити заходів» через рекордне збільшення кількості заражених коронавірусом в Україні

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що в МОЗ готові «вжити заходів» через серйозне зростання захворюваності на коронавірус.

Про це він повідомив на брифінгу 11 червня.

«Уже протягом тижня ми спостерігаємо підвищену кількість зареєстрованих випадків коронавірусної хвороби. Уже протягом тижня я як міністр охорони здоров’я прошу вас дотримуватися тих правил безпеки, тих рекомендацій, які у нас є», — підкреслив Степанов.

Він повідомив, що українці масово не дотримуються карантинних заходів, зокрема тих обмежень, які досі є чинними. На його думку, якби їх дотримувались, кількість нових заражених не зростала б, а знижувалась.

«Звичайно, у ситуації, коли в нас є таке підвищення кількості (нових хворих), ми будемо пропонувати проведення певних заходів — заради вашого здоров’я і життя», — пояснив міністр.

  • В Україні за 10 червня зафіксували 689 нових випадків зараження коронавірусом, що є рекордним числом. За даними Центру громадського здоровʼя, за минулу добу помер 21 пацієнт.
  • Міністерство охорони здоров’я затвердило нові правила для виписки хворих на нову коронавірусну інфекцію. Замість двох ПЛР-тестів їм робитимуть лише один.