Страйк шахтарів у «ЛНР»: понад сотня людей вийшла на протест під «адміністрацію» окупованого Антрациту

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Понад сотня людей вийшли на протест під «адміністрацію» окупованого Антрациту в «ЛНР» із вимогою виплатити зарплати місцевим шахтарям.

Відповідні фото та відео оприлюднюються у групах в соцмережах, де координуються страйкарі.

Учасники акції протесту зібрались під будівлею «міськвиконкому» Антрациту та вимагали виплат боргів, гримаючи шахтарськими касками.

«Бабель»

У цей же момент місцевий оператор мобільного зв’язку «Лугаком» повідомив, що в Антрациті сталося «пошкодження» мережі і сам зв’язок тимчасово відсутній. Також жителі окупованих територій повідомляють і про перебої з інтернетом.

Водночас шахтарям, які страйкують на шахті «Комсомольська», за даними груп у соцмережах, виплатили зарплати за березень 2020 року. Досі лишаються борги за квітень та травень цього року.

Очільник «Незалежної профспілки шахтарів Донбасу» Олександр Васьковський заявив, що бойовики арештували шахтарів із шахти «Білоріченська», які планували приєднатися до шахтарів в Антрациті.

  • В окупованому проросійськими бойовиками Антрациті триває бунт шахтарів на шахті «Комсомольська» через затримку виплат зарплати. Водночас так звана «влада» закрила три міста — Антрацит, Свердловськ та Ровеньки — на карантин, оточивши їх блокпостами.
  • У мережі з’явилося відеозвернення матерів та дружин тих шахтарів, які відмовляються підніматися з шахти на поверхню. Жінки розповіли, що вимоги працівників не виконуються і їм погрожують звільнити з роботи «за статтею».