Стерненку відмовили у відводі судді під час обрання йому запобіжного заходу

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

У Шевченківському райсуді активісту Сергію Стерненку під час обрання йому запобіжного заходу відмовили у відводі судді Володимира Бугіля.

Про це повідомляє кореспондент «Бабеля» із зали суду.

За даними активістів, суддя Бугіль підлягає люстрації, а також ухвалював несправедливі вироки стосовно учасників Євромайдану 2013—2014 років.

Згодом Стерненко повідомив, що оголошує повторний відвід судді через «негласну вказівку не пускати людей до зали суду». Саме же Бугіль повторний відвід розглядати відмовився.

Також на засіданні присутні нардепи від фракцій «Голос» та «Європейська солідарність». Вони повідомили, що готові взяти Стерненка на поруки.

  • 11 червня Стерненку повідомили про підозру в умисному вбивстві та незаконному носінні холодної зброї (ч. 1 ст. 115, ч. 2 ст. 263 КК). У СБУ визнали, що на Стерненка напали Олександр Ісайкул та Іван Кузнєцов, який загинув, і що був факт самозахисту, але «подальші дії ставлять під сумнів вищезгадану версію». Прокуратура сьогодні проситиме про цілодобовий домашній арешт.
  • Зовні суду перебуває кілька сотень людей, які проводять акцію. Журналістів пустили тільки до зали, у якій триває онлайн-трансляція засідання. У самій же залі засідання перебувають лише близько десятка журналістів. Розпорядники пояснили це необхідністю дотримуватися карантинних норм.