У Шевченківському райсуді прихильники Стерненка намагаються прорватися до зали засідання. Їх не пускає судова охорона

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Сергій Моргунов / «Бабель»

У приміщенні Шевченківського райсуду Києва, де обирають запобіжний захід активісту Сергію Стерненку, мітингувальники почали бійку з охороною.

Про це повідомляє кореспондент «Бабеля».

У холі перебувають кілька десятків людей, які намагаються прорватися на засідання суду. Їх не пускають співробітники Служби судової охорони. Активісти намагаються виламати металошукачі.

Зовні суду перебуває кілька сотень людей, які проводять акцію. Журналістів пустили тільки до зали, у якій проходить онлайн-трансляція засідання. У самій же залі засідання знаходяться лише близько десятка журналістів. Розпорядники пояснили це необхідністю дотримуватися карантинних норм.

Нардеп Кіра Рудик від «Голосу» розповіла «Бабелю», що нардепи попросили голову суду пустити до зали всіх людей, на що той пообіцяв забезпечити ротацію журналістів.

Також до зали суду пустили ексочільницю Міністерства охорони здоровʼя Уляну Супрун. Вона заявила, що проситиме, аби Стерненка віддали їй на поруки.

  • 11 червня Стерненку повідомили про підозру в умисному вбивстві та незаконному носінні холодної зброї (ч. 1 ст. 115, ч. 2 ст. 263 КК). У СБУ визнали, що на Стерненка напали Олександр Ісайкул та Іван Кузнєцов, який загинув, і що був факт самозахисту, але «подальші дії ставлять під сумнів вищезгадану версію». Прокуратура сьогодні проситиме про цілодобовий домашній арешт.
  • Під будівлею столичного Шевченківського райсуду, почалася акція підтримки Стерненка. Сам Стерненко вже встиг заявити про відвід судді Володимиру Бугілю, який «є суддею Майдану і має конфлікт інтересів».