Twitter закрила понад 170 тисяч облікових записів, повʼязаних з Компартією Китаю

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:
Twitter закрила понад 170 тисяч облікових записів, повʼязаних з Компартією Китаю

Компанія Twitter закрила понад 170 тисяч облікових записів, які повʼязані з Комуністичною партією Китаю. Причиною закриття стало поширення ними фейків про протести в Гонконзі та маніпуляції з інформацією щодо коронавирусу.

Про це повідомляє CNN.

У компанії заявили, що акаунти «поширювали геополітичні розповіді, сприятливі для Комуністичної партії Китаю». Експерти Стенфордської інтернет-обсерваторії теж проаналізували зазначені акаунти і виявили, що вони переважно хвалили «успішну боротьбу Китаю з COVID-19».

Twitter також ідентифікувала 23 750 активних облікових записів, які створювали контент, сприятливий для КНР. Ще 150 тисяч акаунтів використовувалися для ретвіту цього контенту. Загалом акаунти зробили 348 608 твітів.

  • Zoom тимчасово заблокувала акаунт, який належить групі китайських активістів зі США, після того як вони зібралися, щоб відзначити 31-у річницю розгону демонстрацій на площі Тяньаньмень у Китаї.
  • Під дописами у Twitter про 5G та коронавірус почав зʼявлятись ярлик, на якому написано «Отримати факти про COVID-19». Якщо на нього натиснути, зʼявляється сторінка «Ні, 5G не викликає коронавірус» із посиланням на новинні статті та офіційні джерела, які спростовують теорію змови.
  • Twitter починає тестувати функцію попереднього перегляду статей і новин перед публікацією в соцмережі. Twitter буде пропонувати користувачам прочитати матеріал, перш ніж постити або ретвітити його. Функція є частиною механізму боротьби з дезінформацією і фейками в соцмережі.