Адвокат Медведчука пояснив, звідки у дружини нардепа зʼявилася частка у «1+1»

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Адвокат Медведчука пояснив, звідки у дружини нардепа зʼявилася частка у «1+1»

Марієнко Андрій / УНІАН

Голова політради партії «Опозиційна платформа — За життя» Віктор Медведчук підтвердив наявність у його дружини Оксани Марченко частки в телеканалі «1+1».

Про це повідомляє пресслужба ОПзЖ.

Адвокат Медведчука Ігор Кириленко пояснив, що компанія «Інвестиційна компанія «Гармонія», власником якої до березня 2016 року був Віктор Медведчук, а в березні 2016-го стала Оксана Марченко, в січні 2012 року придбала 100% акцій кіпрської компанії Beresintio Investments LTD.

У лютому 2012 року Beresintio Investments LTD придбала в компанії Invesis Investments LTD 100% акцій компанії Laroma Ventures LTD, яка володіла і володіє 33,33% акцій компанії Bolvik Ventures LTD. А компанія Bolvik Ventures LTD володіє 49,999% акцій компанії «Алстром Бізнес Корп.», яка, своєю чергою, володіє частками телеканалу «1+1» і телеканалу «ТЕТ».

Пізніше власником 100% акцій компанії Laroma Ventures LTD стала компанія Celkorivia Ventures LTD, яка належить Оксані Марченко. «Виходячи з викладеного, Оксана Марченко володіє 8,22% акцій телеканалу «1+1» і 8,17% акцій телеканалу «ТЕТ», — пояснив адвокат.

  • Напередодні журналісти проєкту «Схеми: корупція в деталях» оприлюднили інформацію, що Медведчук зазначив у своїй майновій декларації за 2019 рік компанію, яка фігурує у структурі власності «Телерадіокомпанії «Студія 1+1».
  • Медіагрупа «1+1» заявила, що не володіє інформацією про те, чи контролює Медведчук частку у телеканалі «1+1».