Суд знову заарештував ексміністра Кожару у справі про вбивство колишнього керівника «Інтера»

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Суд знову заарештував ексміністра Кожару у справі про вбивство колишнього керівника «Інтера»

Мусієнко Владислав / POOL / УНІАН

Київський апеляційний суд знову взяв під варту міністра закордонних справ 2012—2014 років Леоніда Кожару у справі про вбивство колишнього керівника телеканалу «Інтер» Сергія Старицького.

Про це повідомляє пресслужба суду.

Суд розглянув апеляцію прокуратури на попереднє рішення Шевченківського районного суду, яке арештувало Кожару із можливістю застави у 2 мільйони гривень.

«За результатом апеляційного розгляду апеляційну скаргу прокурора задоволено частково, ухвалу слідчого судді Шевченківського районного суду міста Києва від 18 травня 2020 року скасовано та постановлено нову, якою клопотання слідчого Головного управління Національної поліції в Київській області про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою задоволено частково», — повідомили у суді.

Там вирішили обрати Кожарі запобіжний захід у вигляді арешту до 17 липня та збільшили розмір застави до 14 мільйонів гривень. Під арешт ексміністра взяли просто у залі суду.

Справа Кожари

Колишнього міністра закордонних справ затримали 25 березня. Правоохоронці звинувачують його у вбивстві бізнесмена, колишнього директора телеканалу «Інтер» Сергія Старицького. За версією слідства, увечері 21 лютого Старицький та Кожара в будинку ексміністра вживали алкоголь, між ними виник конфлікт, внаслідок якого Кожара з нагородної зброї застрелив бізнесмена. І ексголова МЗС, і його дружина стверджували, що Старицький скоїв самогубство.

Під час судового засідання 26 березня захист Кожари повідомив, що його дружина Марина Козерод подала заяву про зізнання у вчиненні злочину, який є казусом, тобто не залежав від її волі. Адвокат зачитав частину заяви, де йшлося про те, що увечері того дня, між 21:00 та 22:00, Старицький нібито був у стані сп’яніння і тримав у руці пістолет. Кожара на той момент, за словами дружини, перебував на другому поверсі будинку. Сама ж Козерод «намагалась відібрати пістолет» у Старицького, внаслідок чого бізнесмен отримав смертельне поранення.