Facebook, Google та Microsoft боротимуться з онлайн-розбещенням дітей, щоб позбавити сенсу заборону шифрування в месенджерах

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Facebook, Google та Microsoft боротимуться з онлайн-розбещенням дітей, щоб позбавити сенсу заборону шифрування в месенджерах

Pixabay

Високотехнологічні компанії Facebook, Google та Microsoft посилять боротьбу з онлайн-домаганнями до дітей в якості аргументу проти обмежень на системи шифрування. Уряди США та їх союзників вважають шифрування головною причиною злочинів щодо неповнолітніх у інтернеті.

Про це повідомляє Reuters.

Коаліція високотехнологічних компаній, яка ініціювала плани розкриття онлайн-домагань, також розпочне серію досліджень для вивчення їх закономірностей та розвитку цифрових методів їх запобігання.

Таким чином компанії-мільярдери планують не лише зʼясувати причини і особливості домагань, але й позбавити сенсу спроби урядів обмежити чи заборонити шифрування, через яке зловмисники можуть залишитися безкарними.

Коаліція не надала подробиць стосовно конкретних методів боротьби, зокрема, за якими характеристиками чи ознаками будуть відстежувати активність підозрілих акаунтів тощо.

Захисники прав дітей заявляють, що кількість розкритих випадків зловживань щодо неповнолітніх стрімко збільшилась з тисяч до десятків мільйонів всього за кілька років, оскільки зловмисники перейшли на соцмережі, де змогли легко знаходити жертв, домагатися їхньої довіри, розсилати непристойні фотографії та вимагати фотографій у відповідь.

За даними американського Національного центру зниклих і експлуатованих дітей, торік понад 90% випадків онлайн-домагання відбувалися саме на платформах Facebook.

Міжнародний розвідувальний альянс «П’ять очей», який очолюють США, торік пригрозив послабити законодавчий захист високотехнологічних компаній і закликав Facebook відмовитись від розвитку шифрованого зв’язку в їхніх месенджерах.

Конгрес США запропонував у березні постанову, за якою високотехнологічні компанії муситимуть «заробити» захист від відповідальності за контент, який користувачі розміщують на їхніх платформах.

Уряд Великої Британії відзначив старання альянсу компаній і закликав їх працювати глибше і швидше.