Зеленський розповів про відносини з Коломойським і як той відреагував на ухвалення закону про банки

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Зеленський розповів про відносини з Коломойським і як той відреагував на ухвалення закону про банки

Сало Віталій / УНІАН

Президент Володимир Зеленський розповів, що іноді спілкується з бізнесменом Ігорем Коломойським. Він каже, що той може написати йому повідомлення, коли з чимось не згідний.

Про це Зеленський розповів в інтерв’ю «Українській правді».

Президент підкреслює, що «бізнес і політика — це речі, які, на жаль, одна без одної не можуть жити».

«Він мені може написати смску: “Зверніть увагу на енергетичну ситуацію у країні”, “Треба щось зробити з тарифами”. Ну, такий він є. Він не згоден з одним, із другим, із третім. Він людина холеричного складу. У нього свої думки, така людина, впливова людина. В Україні у нього є підприємства, зрозуміло, що він вже там 20—30 років, я не знаю, скільки в бізнесі. А у нас бізнес і політика — це речі, які, на жаль, одна без одної не можуть жити. При чому, на жаль, мені здається, це в кожній країні», — каже Зеленський.

На запитання, які у нього відносини з Коломойським після ухвалення закону про банки, Зеленський відповів: «Ну які? Ти ж сам розумієш які».

Президент додав, що Коломойський «дійсно вважає, що це неправильний закон». «Слухай, вони захищаються. Вони працювали, щоб цей закон не був ухвалений. Я знаю точно, що його група, я маю на увазі групу «Приват», — розповів Зеленський.

При цьому президент наголосив, що у «Слузі народу» нема групи «Приват», але «є депутати, які з ним у хороших відносинах».

На запитання, чи це не може бути загрозою для нього, президент відповів: «Я знаю цих людей… Ну от, Саня Дубінський — він з каналу «1+1», у них давні стосунки, і це зрозуміло. Є речі, мені здається, які вони роблять дуже неправильно, я про це тобі казав. Загроза тільки одна — коли вони починають сваритися і рубатися всередині партії «Слуга народу». І це дуже неправильно, це найголовніше. Чи є в цьому загроза? Думаю, що ризик є».

Що передбачає закон про банки?

Документ № 2571-д забороняє повертати банки колишнім власникам. Він також максимально ускладнює виплату компенсацій колишнім власникам банків, навіть якщо суд вирішить, що держава несправедливо націоналізувала чи вивела з ринку якийсь банк.

Компенсація за націоналізацію залежатиме від розміру «втраченої вигоди» — цю суму визначатиме аудиторська фірма, яку призначить суд.

Насамперед законопроєкт стосується ПриватБанку й одного з його ексвласників — Ігоря Коломойського, тому він й отримав назву «антиколомойський».