Зеленський: Порошенко кілька разів пропонував зустрітися та допомогти, але я йому не вірю

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Зеленський: Порошенко кілька разів пропонував зустрітися та допомогти, але я йому не вірю

Андрій Горб / «Бабель»

Президент Володимир Зеленський заявив, що його попередник Петро Порошенко кілька разів хотів зустрітися, а коли зустріч все-таки відбулася, то пропонував забути всі попередні конфлікти і «робити щось для країни». Але Зеленський йому не вірить.

Про це глава держави розповів в інтерв’ю «Українській правді».

Зеленський розповів, що Порошенко з самого початку його президентства хотів з ним зустрітися багато разів, наголошуючи, що вони можуть знайти порозуміння, зокрема щодо допомоги на міжнародній арені.

«Я не бачив в цьому ніякого сенсу. Не бачив в цьому сенсу через те, що все, що говорив до цього Петро Порошенко, я вважаю неправдою. […] Я реально вважаю, що він досвідчений маніпулятор і досвідчений політик. Тому я йому не вірю. […] Він багато разів хотів зі мною зустрітися, казав, що ми можемо знайти порозуміння, там якусь допомогу на міжнародній арені», — пригадує Зеленський.

Зеленський каже, що Порошенко розповідав про нього «якісь байки міжнародним партнерам». «Щоразу, коли я зустрічався з лідерами з-за кордону, вони мене сприймали спочатку як ворога України. Отакий зміцнений психологічний портрет зробив сам пан Петро Олексійович чи його люди».

За словами Зеленського, потім Порошенко ще кілька разів пропонував зустрітися, а коли він вже прийшов у Раду, зустріч все-таки відбулася.

Президент додає, що говорили «багато про що», але претензії йому не висловлював.

«Я вважаю, його головна помилка, що він вважає себе президентом України. Дотепер. І далі так буде вважати. І навіть пройде 10 років, він буде вважати, що він єдиний, який щось там зробив для України, а всі інші — ніхто. Так воно і буде, повірте мені», — додав Зеленський.

За його словами, на зустрічі Порошенко сказав, що хоче йому допомагати. «І він каже: “Давайте забудемо все, що було, давайте щось робити для країни”», — розповів Зеленський і додав, що не повірив Порошенку.

  • 10 червня слідчі Держбюро заявили, що повідомили про підозру Порошенку. Його підозрюють у тому, що, будучи президентом, у 2018 році він «видав явно злочинний наказ», що нібито схилив військову посадову особу — голову Служби зовнішньої розвідки Сергія Семочка — до перевищення ним влади та службових повноважень. При цьому адвокати пʼятого президента наголосили, що підозру вручили з порушенням, оскільки це повинна робити Венедіктова.