Amazon на рік заборонила поліції США використовувати технологію розпізнавання облич

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Компанія Amazon на один рік заборонила американській поліції використовувати її технологію Amazon Rekognition, яка може розпізнавати обличчя.

Про це йдеться у блозі компанії.

Amazon виступає за посилення правил використання подібних систем і чекає від Конгресу США розробки нових норм контролю. Компанія сподівається, що влада за рік зможе розробити такі правила. При цьому Amazon готова допомогти в цьому, якщо її «попросять».

Компанія підкреслила, що Amazon Rekognition залишається доступною для організацій, які займаються пошуком зниклих дітей, допомагають жертвам торгівлі людьми та воззʼєднанню сімей.

  • Київ майже на 65 мільйонів гривень придбав 400 відеокамер, які будуть вимірювати температуру тіла та розпізнавати обличчя.
  • У Китаї за допомогою технології розпізнавання облич у сімʼю повернули сина, якого викрали 32 роки тому.
  • Китайські спецслужби в Синьцзян-Уйгурському автономному районі розробляють технології створення фоторобота людини за допомогою ДНК. Передбачається, що на виході технологія буде застосована спільно з системою розпізнавання облич і ляже в основу нової бази даних, яка допоможе уряду полювати на активістів і дисидентів, а також повністю контролювати мусульман-уйгурів.