«Слідство.Інфо»: Київ закупив камери для розпізнавання людей з температурою

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Київ на майже 65 мільйонів гривень придбав 400 відеокамер, які вимірюватимуть температуру тіла, а також розпізнаватимуть обличчя. Про це повідомляє «Слідство.Інфо».

За словами керівника департаменту інформаційно-комунікаційних технологій КМДА Юрія Назарова, дані з камер будуть надходити до представників Нацполіції, Муніципальної варти, Державної служби з надзвичайних ситуацій.

«Це дозволить оперативно визначати людей з підвищеною температурою тіла у супермаркетах, аптеках та інших місцях масового скупчення людей. Крім того, функціонал камер включає детекцію облич. Це дасть можливість правоохоронцям фіксувати порушення режиму самоізоляції громадянами, які зобов’язані його дотримуватися», — розповів Назаров.

Усі камери повинні встановити впродовж 17—25 квітня.

  • В Україні розроблять додаток для моніторингу додержання самоізоляції або обсервації.
  • 3 квітня Уряд затвердив перелік додаткових обмежень для посилення карантинних заходів проти поширення коронавірусу. Із 6 квітня буде заборонено перебувати у громадських місцях без масок, пересуватися вулицями більше ніж по двоє, перебувати на вулицях без документів, а також відвідувати парки та дитячі майданчики. Між областями встановлять КПП, де людям будуть вимірювати температуру.