Юрія Вітренка замінили в наглядовій раді «Укрнафти»

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:
Юрія Вітренка замінили в наглядовій раді «Укрнафти»

Facebook / Yuriy Vitrenko

Компанія «Нафтогаз України» відкликала Юрія Вітренка з позиції представника акціонера в наглядовій раді акціонерного товариства «Укрнафта».

Про це повідомляє пресслужба компанії.

Представником «Нафтогазу» в наглядовій раді «Укрнафти» буде Микола Гавриленко — директор з управління дивізіоном «Нафта» групи «Нафтогаз».

Уточнюють, що за подальшу взаємодію компаній відповідає фінансовий директор «Нафтогазу» Петер ван Дріл.

«Юрій Вітренко доклав помітних зусиль в налагодженні діалогу між акціонерами для оздоровлення «Укрнафти». Ми впевнені, що досвід і кваліфікація Миколи Гавриленка допоможуть якісно врегулювати ті проблемні питання, які залишились невирішеними, зокрема щодо спірних обсягів газу та накопиченого податкового боргу», — сказав голова правління «Нафтогазу» Андрій Коболєв.

  • Раніше виконавчий директор «Нафтогазу» Юрій Вітренко заявив про скорочення його посади і звільнення. Серед причин звільнення Вітренко назвав вплив Росії, яка програла українській стороні Стокгольмський арбітраж і уклала з Україною газовий контракт на вигідних для Києва умовах.
  • У середині березня Наглядова рада НАК «Нафтогаз України» на засіданні ухвалила рішення продовжити на 4 роки контракт із головою правління Андрієм Коболєвим.
  • 22 січня 2019 року Наглядова рада «Нафтогазу» затвердила новий склад правління компанії. До нього увійшли Коболєв, перший заступник Сергій Перелома, директор з юридичних питань Ярослав Теклюк, фіндиректор Петер ван Дріл і виконавчий директор з трансформації Отто Ватерландер. Повноваження гендиректора «Укртранснафти» Миколи Гавриленка та Юрія Колбушкіна, який був у складі правління з 1999 року, припинили.