У Єврокомісії підтримали рішення Twitter промаркувати дописи Трампа як фейки

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
У Єврокомісії підтримали рішення Twitter промаркувати дописи Трампа як фейки

Jackie Ramirez / Pixabay

Віцепрезидент Єврокомісії з цінностей та транспарентності Вера Юрова вважає правильним рішення соціальної мережі Twitter не видаляти суперечливі твіти президента США Дональда Трампа, а позначати їх як недостовірні. Про це повідомляє DW.

«Twitter не видалила жодного повідомлення пана президента Трампа. Він лише додав [до них] факти. І це те, що я називаю плюралізмом», — зазначила Юрова.

За її словами, у ЄС в боротьбі з фейками не збираються змушувати замовчати будь-кого, але підтримують можливість супроводжувати будь-яку заяву, передусім політиків, фактами.

Напередодні соцмережа зайняла більш агресивну позицію щодо перевірки фактів, зокрема, промаркувавши два дописи президента США Дональда Трампа із помилковими заявами про голосування поштою.

Також 29 травня Дональд Трамп у дописах звинуватив «ліворадикального» мера Міннеаполіса Джейкоба Фрея у слабкості через події в місті після вбивства поліцією Флойда і пригрозив ввести сили Національної гвардії.

Після цього соцмережа Twitter закрила можливість коментувати, лайкати та шерити цей допис із поясненням, що він порушує правила соцмережі щодо «прославляння насильства», однак вирішила не видаляти його «в інтересах громадськості».