NASA вирішило, коли космічний корабель Crew Dragon повернеться на Землю

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:
NASA вирішило, коли космічний корабель Crew Dragon повернеться на Землю

Twitter / SpaceX

Національное аерокосмічне агентство США (NASA) повідомило, що місія команди космічного корабля Crew Dragon може завершитися в серпні.

Про це пише Space News.

«Crew Dragon справляється дуже добре, тому ми вважаємо, що екіпажу доцільно залишитися там на місяць-два», — Кен Бауерсокс в. о. помічника керівника NASA.

Він додав, що спершу в агентстві планували, що це буде короткий тестовий політ на два тижні. Зараз у NASA вирішили продовжити його приблизно на два місяці, адже політ відбувається за планом і астронавти почуваються добре. Дата повернення залежить від декількох факторів, зокрема від погоди у місцях приземлення космічного корабля.

  • Політ Crew Dragon уже увійшов в історію — уперше приватна космічна компанія використала власну розробку, щоб доставити людей на орбіту. Крім того, SpaceX здійснила перший за девʼять років запуск людей на орбіту з території США.
  • Crew Dragon вже побував у космосі. У березні минулого року він виконав безпілотний політ на орбіту — на його борту був лише манекен на імʼя Ріплі, і успішно повернувся на Землю.
  • На борту Crew Dragon NASA відправила в космос двох найдосвідченіших своїх астронавтів — 49-річного Боба Бенкена і 53-річного Дугласа Херлі. Обидва — колишні військові пілоти-випробувачі. Херлі — морський піхотинець, Бенкен служив у Повітряних силах США. У NASA обидва від 2000 року.