103-річний лікар з Бельгії збирає гроші на дослідження ліків від коронавірусу. Він проходить марафон навколо свого саду

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:

103-річний лікар з Бельгії вирішив пройти 42 кілометри навколо свого саду, щоб зібрати гроші для виготовленя ліків від коронавірусу. Альфонс Лемпоельс надихався прикладом британця Тома Мура, який у такий спосіб зібрав понад 33 мільйони фунтів стерлінгів.

Його історію розповідає Reuters.

Свій «марафон» колишній лікар розпочав 1 червня. До кінця місяця він планує пройти 42,2 кілометра. Щодня Альфонс проходить 10 разів навколо будинку. Щоб не збитися з рахунку, він кидає палицю в миску щоразу, коли завершує коло.

Поки що Лемпоельс зібрав близько 6 тисяч євро і пройшов приблизно третину всієї дистанції. Отримані кошти він передасть Левенському католицькому університету, в якому науковці працюють над ліками від коронавірусу.

«Як лікар я відчуваю, що мене це стосується. Я щасливий, що можу зробити щось, щоб допомогти у боротьбі з коронавірусом», — поділився Альфонс.

  • 6 квітня ветеран Том Мур оголосив, що до свого сотого дня народження пройде 100 кіл у своєму задньому дворі. Люди, які хочуть його підтримати, можуть перерахувати гроші медпрацівникам. Мур планував зібрати лише тисячу фунтів, але вже через добу після того, як про нього розповіли британські ЗМІ, йому перерахували 70 тисяч фунтів.
  • Крім того, ветеран став найстаршим виконавцем, який колись займав перше місце у британському музичному чарті. Разом зі співаком Майклом Боллом і лікарями з Національної служби охорони здоровʼя він записав кавер на пісню 1945 року Youʼll never walk alone («Ти ніколи не будеш самотній»).
  • На честь 100-го дня народження ветерана над його будинком пролетіли два вертольоти часів війни. Том Мур отримав 125 тисяч вітальних листівок від британців, зокрема від Королеви Єлизавети II. Також його підвищили у військовому званні і надали титул рицаря.