Британський ветеран Томас Мур стане рицарем. Це він зібрав для лікарів майже £33 мільйони

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:
Британський ветеран Томас Мур стане рицарем. Це він зібрав для лікарів майже £33 мільйони

PA Media

Ветеран Томас Мур, який зібрав майже 33 мільйони фунтів стерлінгів для медиків, які борються з коронавірусом, отримає рицарський титул.

Про це повідомляє BBC.

За протоколом Міністерства оборони, тепер офіційне звання ветерана — капітан сер Томас Мур. Рицарський титул схвалила королева Великої Британії Єлизавета ІІ. Про посвячення офіційно оголосять у середу, 20 травня.

Премʼєр-міністр Великої Британії Борис Джонсон сказав, що столітній капітан став для країни «маяком світла в тумані коронавірусу» завдяки його діям на підтримку лікарів.

6 квітня ветеран Томас Мур оголосив, що до свого сотого дня народження пройде 100 кіл по своєму задньому дворі. Люди, які хочуть його підтримати, можуть перерахувати гроші медпрацівникам.

Мур планував зібрати лише тисячу фунтів стерлінгів, але вже через добу після того, як про нього розповіли британські ЗМІ, йому перерахували 70 тисяч фунтів стерлінгів.

  • Загалом ветеран зібрав майже 33 мільйони фунтів стерлінгів. Гроші Муру перерахували понад півтора мільйона людей. На свій 100-річний ювілей капітан отримав 125 тисяч вітальних листівок від британців, а над його будинком пролетіли два вертольоти воєнних часів.