Кличко: Київ не може перейти на третій етап послаблення карантину — кількість хворих перевищує норму

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Мер Києва Віталій Кличко заявив на брифінгу, що столиця не переходить на третій етап послаблення карантину, який стартує в Україні з 10 червня. За словами мера, в Києві не знижується кількість хворих на коронавірус, а тому столиця не відповідає нормам критерію інцидентності.

«Показник кількості хворих на 100 тисяч мешканців за останніх 5 днів становить понад 15 людей. За цим критерієм Київ, на жаль, не може переходити до наступних етапів послаблення обмежень. Тому говорити про відкриття ресторанів, басейнів, дитячих таборів тощо — поки зарано», — сказав Кличко, додавши, що якщо критерій перевищить 24 хворих на 100 тисяч, то місто буде змушене повернутися до обмежень.

За минулу добу в столиці підтвердили 57 нових випадків коронавірусу, зокрема у чотирьох медиків. Один летальний випадок. Серед захворілих — 30 жінок, 23 чоловіка і троє дітей, серед яких один хлопчик віком менше місяця.

На сьогодні в столиці вже 3 580 підтверджених випадків захворювання на COVID-19. Всього за період пандемії померли 80 осіб, одужали — 985.

  • Загальна кількість зареєстрованих випадків в Україні становить 28 381, із них 12 769 осіб вже одужали, а 833 померли. За 9 червня було встановлено антирекорд — зафіксовано 23 смерті, що стало найбільшою кількістю померлих за добу від початку епідемії.