ОАЕ запускають першу місію на Марс. Корабель Amal стартує за кілька тижнів

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Обʼєднані Арабські Емірати готуються до запуску своєї першої місії на Марс. Запуск корабля Amal запланований на 14 липня з японського острова, зараз апарат готують до заправки.

Про це повідомляє BBC.

Корабель, який створили фахівці Космічного центру імені Мохаммеда бін Рашида, буде вивчати геологію Марса і його клімат. Очікується, що Amal дасть більш повну і цілісну картину про Червону планету, зокрема, про склад атмосфери.

Політ корабля до Марса триватиме 7 місяців. Йому треба подолати 493 млн км. Amal збиратиме дані упродовж усього марсіанського року — 687 днів. Увесь цей час корабель буде обертатися навколо Марса (один оберт — 55 годин).

  • Американська військово-промислова компанія Northrop Grumman побудує для NASA перший житловий модуль навколомісячної орбітальної станції Gateway, який планують запустити в 2023 році. Станцію Gateway планують побудувати в найближчі кілька років. Вона повинна стати базою для експедицій на поверхню Місяця. Також вона допоможе протестувати технології майбутніх пілотованих місій на Марс.
  • Ілон Маск назвав головний пріоритет у роботі SpaceX — ракета-носій Starship, яка призначена для польотів на Місяць і Марс.